FutureTech Solution

Egyedi szoftver fejlesztés, weboldal készítés

Munkáink

Anyaggazdálkodás

Első Webes munkáink egyike, egy vállalatirányítási rendszer kisegítéséré fejlesztett szoftver volt, mely közvetlen kapcsolatban van az ERP rendszerrel, és segíti a normál folyamatoktól eltérő anyagkezelést.
A felhasználók webes felületen keresztül valós idejű adatok alapján tudják jelezni az igényeiket, megadni a speciális kezelésre vonatkozó adatokat, vagy lezárni a folyamatot.

A PHP nyelven íródott szoftver, YII2 keretrendszer segítségével MVC szempontok figyelembe vételével készült. A specifikációt a felhasználókkal közösen, a folyamatok megismerése után készítettük. Az implementáció után a visszajelzések alapján véglegesítettük a szoftvert.

null

Gyártóeszköz, karbantartás, validáció: TiGeR

A TiGeR fantázia névre hallgató szoftverünk alapvetően egy egyszerű gyártóeszköz nyilvántartó program, amely azonban egy teljeskörű karbantartási modullal van egybekötve, valamint a gyártóeszközökhöz feltölthető és kereshető az összes hozzá tartozó dokumentum.

A gyártóeszközöket lehet csatolni üzemekhez és/vagy termékekhez, így pár kattintással megjeleníthető, hogy milyen eszközöket használunk egyes gyártóhelyeken, vagy egy termék előállítása során, ezeknek milyen a karbantartott állapotuk és a dokumentáltságuk, milyen hiányosságok vannak, mik az elvégzendő feladatok.

A rendszerünk erősége abban rejlik, hogy egy helyen elérhető/elérhetővé tehető minden összetartozó feladat, dokumentum, eszköz, információ, és ezek alapján az egyes felhasználók láthatják a programban, hogy nekik dedikáltan milyen feladatokat kell ezekkel kapcsolatosan elvégezniük.

A gyártóeszközökhöz beállítható karbantartás. Ezeket soronként tudjuk felvenni, szabadon választhatunk ezeknek periódust, felelőst, értesítési intervallumot, valamint a tevékenység leírását.

A felelősként kiválasztott felhasználó a karbantartás lejárata előtt az értesítési intervallum megadott értékének (nap) megfelelően értesítést kap a feladat aktualitásáról.
A feladat elvégzése után a programban lehet a karbantartás tényét, az esetleges észrevételeket letárolni, ezzel a karbantartási periódust újra indítani.

A programunk összeköthető szinte bármilyen vállalatirányítási rendszerrel.

A szoftver C# nyelven készült, ehhez bármilyen típusú SQL adatbázis csatlakoztatható, a felhasználók azonosításához AD authentikácó van integrálva, de egyéb megoldás is elérhető

null

Hardware, Firmware& Software

Néha előfordul, hogy nem csak a szoftvert, hanem a hardvert és a hozzá tartozó firmware-t is nekünk kellet megtervezni. Mint például ezt a konfigurálható kábel tesztelő áramkör.

Ez a szoftver, a hozzá tartozó eszközzel detektálja a rácsatlakoztatott kábelt, a mért adatokat letárolja. Tesztelés közben ezekhez a paraméterekhez hasonlítja a tesztelendő kábeleken mért adatokat, és eldönti, hogy az megfelelő-e.

Alkalmas egyszerű adatkábelek, nagy sebességű USB és ethernet kábelek, valamint egyenáramú, és léptető motorok tesztelésére.
Kiegészítettük egy külön modullal, ahol a megrendelő által használt speciális szenzorok tesztelését végezzük.

A mérés sikerességéről, és a mért paraméterekről szükség esetén adatbázis bejegyzés készül, valamint előre konfigurálható címke készül, mely tartalmazza a kábel azonosítóját, és a tesztelő személyét.

Apróbb projektek

Nem csak összetett teljes kidolgozást igénylő feladatokat, hanem szükség esetén egyszerűbb részfeladatokat is vállalunk. Ilyenek például:

PLC programozás

Egy már elkészült fröccsöntési segédeszköz vezérlésnek megtervezésével bíztak meg minket.
A feladat viszonylagos egyszerűsége miatt a Létra diagrammal megvalósított programban, a felhasználó szükség szerint módosíthatja a technológiai időket, ezzel biztosítva a lehető legjobb minőséget.

Web service

A vállalat web alapú folyamat nyomon követő rendszerét kellett összekötnünk a felhasználók gépén futó gyártószoftveres környezettel.
Ehhez egy WebService alapú technológiát használtunk némiképp módosítva, ezzel segítve a biztonságos kapcsolatot a két rendszer között.

ESD ellenőrzés

Egy kereskedelmi forgalomban kapható, csuklópánt és cipőföldelés ellenőrző műszert kötöttük össze a folyamat nyomon követő rendszerrel, és egy RFID kártyaolvasóval, ezzel biztosítva, hogy az operátor csak sikeres teszteredmény esetén végezhesse a munkáját.

A folyamat nyomon követés jövője

Nagyobb projektjeink egyike a LotFWork mely egy konfigurálható, LOT jellegű gyártásokra specializált folyamat nyomon követő rendszer.

A szoftver alkalmas többszintű felhasználói azonosításra, feladatkör és folyamatszintű jogosultságok kezelésére. Biztosítja a teljes nyomon követést, elmenti a beépülések korlátlan számú variációját, és ellenőrzi a maradék mennyiségek helyességét.

Igyekeztünk a lehető legnagyobb szabadságot adni a felhasználóknak, így egy konfigurációs felületen keresztül, lehetőség van újabb folyamatokat létrehozni, és tetszés szerint konfigurálni.